Kulturtidskriften Österlenhistoria.se – ett nytt forum för lokalhistoria på Österlen med omnejd.

I dag lades grunden till webbsajten för den digitala kulturtidskriften Österlenhistoria.se – ett nytt forum för lokalhistoria på Österlen med omnejd. Österlenhistoria grundades år 2017, efter att vi – några lokalhistoriskt intresserade människor med österlenska rötter – sammanstrålat och diskuterat ett behov av en digital samlingsplats för lokalhistoria.

Naturligtvis är vi inte ensamma om denna idé och sedan länge finns redan kanaler, men detta är vårt unika bidrag till bevarandet av vårt kulturarv. På vår webbplats www.osterlenhistoria.se kan du få veta mer om projektet och även på sikt läsa artiklar och beställa skrifter och böcker. Vi kommer även att publicera folkminnen från Österlen i mån av tid och utrymme. Om du har artiklar, brev, dagböcker, minnen eller liknande publicerar vi gärna detta. Kontakta oss gärna via mail eller fb.